Psychologie en Geestelijke Gezondheid

Lukt het je niet om een grote verandering aan te brengen? Heb je het gevoel dat je leven (werk of privé) een sleur begint te worden en jij op zoek bent naar nieuwe uitdagingen? Misschien sta ´ je op het punt om een grote verandering in je leven aan te brengen, maar twijfelt. Mijn bijdrage is om je door die stressvolle situatie heen te helpen. Denk b.v. aan een pensionering, een nieuwe baan, afstuderen, partner, kinderen, verhuizen, reorganisatie.

Om mijn werk goed te kunnen doen, heb ik de universitaire opleiding (Bachelor /Master of Science in Psychologie en Geestelijke Gezondheid) afgerond. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Ik volg regelmatig bijscholingscursussen op het gebied van psychologie, stressmanagement en trauma-management. Tijdens en na mijn studie heb ik 8 jaar bij verschillende zorginstellingen, bijv. binnen de forensische psychiatrie en de psychosomatiek, in Nederland, Duitsland en Spanje gewerkt.  

Mijn werkwijze:

Hoe je het probleem moet oplossen is afhankelijk van je mogelijkheden. Ik begrijp mijn werk als een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige relatie waar we er van uit gaan dat je de mogelijkheden om je problemen op te lossen in je draagt. Ik zie je niet als pathologisch of onbekwaam. Integendeel: je toestand wordt zo opgevat, dat je door begrijpelijke psychologische processen ‘vast’ bent komen te zitten. We proberen de omstandigheid te creëren waarin verandering mogelijk is. Hierbij proberen we recht te doen aan je eigen deskundigheid en perspectief. Ik gaa ervan uit dat de middelen en de motivatie van verandering zich in het innerlijk van de cliënt bevinden. De motivatie en mogelijkheden gaan in ieder individu schuil en deze moeten worden opgeroepen in plaats van opgelegd.